ORGANISATIES

Als werkgever zorg je graag goed voor je mensen. Gezonde, veerkrachtige en gemotiveerde medewerkers maken jouw bedrijf succesvol. Als slimme ondernemer investeer je in hun persoonlijke ontwikkeling en mentale gezondheid. Een persoonlijk opleidingsbudget kan ingezet worden voor een individueel coachingstraject. Bijzonder effectief omdat alle aandacht gericht is op specifieke persoonlijke uitdagingen en ontwikkelwensen. Denk bijvoorbeeld aan:

N

Flexibel en veerkrachtig omgaan met werkdruk en stress

N

Leren omgaan met (continue) veranderingen

N

Preventie van langdurig verzuim door mentale klachten

N

Goede werk-privébalans verkrijgen

N

Beter/anders communiceren

N

Omgaan met conflicten

N

Verhogen van eigen autonomie

N

Samenwerken

”Toen ik op mijn werk de kans kreeg om mijn opleidingstraject zelf uit te kiezen koos ik voor een persoonlijk ontwikkelingstraject met wandelcoaching.
Het wandelen in de buitenlucht zorgt ervoor dat je makkelijker kan praten, je zit niet vast steeds tegenover elkaar, het geeft letterlijk meer lucht! Ik heb het als erg positief ervaren!"

Peter

”Vanuit ons bedrijf wordt elk jaar opleidingsbudget beschikbaar gesteld. Als werknemer kan je aangeven waar je het voor wil inzetten. Ik wilde graag werken aan meer zelfvertrouwen en onderzoeken hoe ik met plezier en voldoende energie de combinatie werk en privé kan blijven combineren. Het coachingstraject bij Nicole heeft geleid tot meer balans in mijn leven en een positiever zelfbeeld."

Anke

HAAL JIJ HET BESTE UIT JE TEAM?

Hoe goed ken jij je naaste collega’s? Weet je waarom ze reageren zoals ze doen? Zet je de talenten van je team zoveel mogelijk in? Geef je je medewerkers zelf de verantwoordelijkheid om het beste uit zichzelf te halen, zonder zichzelf voorbij te rennen?

Met de VIP24 TeamMap ga je met je team hiermee aan de slag.

VIP24 is een effectieve ontwikkeltool afkomstig uit Noorwegen, onder andere gebaseerd op Positieve Psychologie, MBTI en Holland. Het geeft je medewerkers inzicht in hun stressniveau, waarden, interesses en persoonlijke voorkeuren.

Als team krijg je inzicht in de aanwezige talenten van het team en de rollen van elk teamlid. We maken gebruik van een spelbord met fiches (zie bijgevoegde foto). De sterke punten en ontwikkelingskansen van het team worden gevisualiseerd in relatie tot de taken en doelen waar het team voor staat. Van tevoren heeft elk teamlid een digitale vragenlijst ingevuld en in een persoonlijk gesprek de uitkomsten besproken.

Daarna gaan we samen aan de slag met de interesses en de teamrollen van de teamleden. Zo krijgen jullie inzicht in de sterke punten en de ontwikkelpunten van het team.

VIP24 gaat over verhoogd bewustzijn, nieuwe inzichten en over het zien van kansen. We onthullen waar de krachten liggen en of ze op een juiste manier worden gebruikt om een gezonde organisatie te hebben.

 

WERKWIJZE

Bij de eerste kennismaking (telefonisch) bespreken we kort je coach- of hulpvraag. We bepalen wat je doelen zijn, waaraan je wil werken en welke stappen je wil zetten.

Aan de hand hiervan bepalen we samen wat voor soort traject voor jou het meest zinvol is. Ik zal je daarna schriftelijk mijn voorstel sturen. Wanneer jij akkoord gaat met dit voorstel of een keuze hebt gemaakt uit de verschillende mogelijkheden zal de offerte naar je werkgever gestuurd worden ter goedkeuring. Indien wenselijk zal een driegesprek plaatsvinden met werkgever of leidinggevende.

De inhoud van het traject zal door mij niet worden gedeeld met je werkgever. Wel is het mogelijk om in een driegesprek te evalueren.

De coachgesprekken zullen over het algemeen wandelend buiten plaatsvinden. Fysiek in actie komen brengt je ook mentaal in beweging. Het zorgt automatisch voor meer productiviteit en energie. Bijkomend voordeel is dat ook mensen die het lastig vinden om te praten zich wandelend makkelijker kunnen uiten.

Vanuit diverse startplekken in Rosmalen en omgeving gaan we samen in de rust van de natuur aan de slag. Indien gewenst kunnen de gesprekken ook in de buurt van de werklocatie plaatsvinden. Toch liever een afspraak binnen? Ook dat is mogelijk. 

Tussen de gesprekken door ga je thuis of in de werksituatie aan de slag met oefeningen en opdrachten. Eigen inzet en motivatie is belangrijk. Hoe meer je oefent hoe beter het resultaat.